مجله هایک ویژن / دوربین مداربسته

تکنولوژی ، دوربین مداربسته ، قیمت دوربین مداربسته / هایک ویژن / دوربین مدار بسته

مجله هایک ویژن / دوربین مداربسته

تکنولوژی ، دوربین مداربسته ، قیمت دوربین مداربسته / هایک ویژن / دوربین مدار بسته

تفاوتهای نور IR داخلی و پروژکتور IR

همه چیز درباره نور دید در شب دوربین مداربسته IR

تفاوت سیستم نور IR تعبیه شده در دوربین مدار بسته با پروژکتورهای IR

زمانی که می خواهیم از نور IR استفاده کنیم، 2 گزینه جلو پای ماست. یکی استفاده از دوربین مدار بسته ای با ال ای دیهای داخلی IR است و دیگری استفاده از پروژکتورهای نور IR است که در نزدیکی یا کنار دوربین مدار بسته بصورت مجزا بکار گرفته می شوند. در گذشته دوربینهای مدار بسته تحت شبکه بسیار معدودی دارای ال ای دی های IR بودند و اغلب با خرید دوربینهای مدار بسته تحت شبکه (IP) کاربر مجبور به خرید پروژکتور IR مجزا بودند. امروزه تقریبا اغلب دوربینهای مدار بسته تحت شبکه از ال ای دی داخلی دید در شب بهره می برند.

مزایای استفاده ار دوربینهای مدار بسته با سیستم نور IR داخلی :

  • قیمت کمتر : تقریبا اغلب دوربینهای مدار بسته ارزان قیمت به سیستم نور IR مجهزند و باعث می شود خرید دوربین مدار بسته دید در شب ارزان قیمت بصرفه تر و بسیار ارزانتر از خرید دوربین مدار بسته غیر IR با یک پروژکتور مجزا خواهد شد.

  • نصب آسانتر : بخاطر بکار رفتن سیستم نور IR در داخل بدنه دوربین مدار بسته هیچ تجهیزات و تمهیدات ویژه ای نباید در نظر گرفته شود و عملا با نصب دوربین مدار بسته، سیستم نور هم راه افتاده است!

  • سیستم برق رسانی ساده : دوربین مدار بسته IR براحتی با استاندارد 802.3af (PoE) انرژی کامل را دریافت می کند و در شرایط بهتر از استاندارد 802.3at با انرژی بالاتر کار می کند. پروژکتورهای نور IR مجزا اغلب نیاز به آداپتور دوربین مدار بسته، PoE یا حتی سیستم برقرسانی مجزایی خواهند داشت.
  • قابلیتهای پیشرفته : دوربینهای مدار بسته پیشرفته و جدید از سیستمهای نور IR هوشمند یا تطبیق پذیر استفاده می کنند که بصورت هوشمند و خودکار شدت نور را تغییر می دهند و معمولا این قابلیت در پروژکتورهای نور مجزا وجود ندارد.

معایب سیستم نور IR تعبیه شده در دوربینهای مدار بسته

  • برد کمتر : اگر چه دوربینهای مدار بسته مجهز به نور IR امروزه با پیشرفتهای خوبی روبرو شده اند و از سیستمهای نور IR با برد بالاتر بهره می برند که گاهی به برد 200 متر می رسند اما بازهمبرای مسافتهای بسیار بالاتر (فراتر از 300 متر) نیاز به استفاده از پروژکتورهای نور IR احساس می شود.
  • مشکل حشرات و پشه ها : ال ای دی های نور IR داخلی اغلب باعث جذب حشرات و عنکبوتها می شوند و این باعث ایجاد لانه و تنیدن تار انکبوت در نزدیکی لنز دوربین مدار بسته می شوند که می تواند نظارت بر میدان دید را خراب می کند. بر همین اساس معمولا پروژکتورهای نور IR این مشکل را مرتفع می کنند.

بخاطر رشد روزافزون و سریع بخش دوربینهای مداربسته دید در شب (IR) در زمینه خرید و پیشرفت تکنولوژی، استفاده از نور IR داخلی راحت تر و بصرفه تر است. واضح است که سیستمهای نور IR مجزا برد بسیار بیشتری دارند و اغلب از طیف نور کاملا مخفی استفاده می کنند و این قابلیتها فراتر از دوربینهای مدار بسته رایج با سیستم نور داخلی هستند. اما در هر کاربردی یکی از این گزینه ها می تواند بهترین انتخاب باشند و نسخه کلی وجود ندارد.

همانطور که در زیر میبینید در نظر سنجی سال 2016 بیش از 60 درصد کاربران به خرید دوربین مداربسته IR تمایل بیشتری داشتند.

دوربین مداربسته دید در شب IR

در این بین تنها 5 درصد کاربران به خرید پروژکتور نور IR مجزا جواب مثبت نشان داده اند. یعنی رسما تنها 0.03 درصد کاربران به سمت خرید پروژکتور نور IR مجزا در کنار دوربین مدار بسته کشش داشته اند.

دوربین مداربسته دید در شب IR
آمار استفاده از دوربینهای مدار بسته IR در کل دنیا را می توانید در CCTVONLINE.IR مطالعه نمایید. 

در بسیاری از نرم افزارهای محاسب دوربین مدار بسته و تخمین برد، شما می توانید محدودیت برد سیستم نور IR دوربینهای مدار بسته را تخمین بزنید و براحتی مشاهده نمایید. به این شکل راحت تر می توانید شرایط را شبیه سازی نمایید.

محاسبه برد دوربین مدار بسته IR

فقط مهم است که بدانیم اگر اهداف خیلی به دوربین مدار بسته IR نزدیک بودند باید برای پیشگیری از Overexposure اقداماتی انجام دهیم و یا از قابلیت تنظیم خودکار نور IR دوربین مدار بسته بهره ببریم.

1.      تکنولوژی Defog (مه زدایی) در دوربین مداربسته

2.      مطالب کاربردی و بسیار مفید درباره دوربین های مداربسته

3.      ویدئو بالون در دوربین مدار بسته

4.      ویژگی smart ir در دوربین های مدار بسته

دوربین مدار بسته مکعبی / نصب راحت دوربین مدار بسته

آموزش کامل کابل کشی شبکه دوربین مداربسته ( Qualifier ها و Certifier ها )

Qualifier های کابل شبکه دوربین مدار بسته

Qualifier ها یا کیفیت سنجهای کابلهای شبکه قابلیتهای دیگری فراتر از Verifier ها هم دارند اما نمی توانند بر اساس استانداردها کابلها را بسنجند و این موضوع آنها را گزینه ای میانی بین Certifier ها و Verifier ها قرار می دهد.

تست کابل دوربین مدار بسته Qualifier

اغلب مدلهای رایج کیفیت سنجهای کابل شبکه دارای Wiremap یا تست الگوی کابلهاست و می تواند طول کابل ، نوع و سرویسهای Verifier ها را نیز داشته باشد اما حتما قابلیتهای زیر را خواهد داشت:

  • بررسی سرویس : بجای تشخیص سرویسهای ساده شبکه روی کابلها، تستهایی را برای تشخیص میزان پهنای باند کابل شبکه دوربین مدار بسته و مسائل بنیادین انجام می دهد و می تواند تشخیص دهد که آیا کابل از شبکه 10/100 GbE پشتیبانی می کند یا نه؟! این دست سرویسها شامل تست Crosstalk نیز می شود اما به اندازه یک Certifier قدرتمند نخواهد بود.
  • تست PoE : این قابلیت با اندازه گیری میزان ولتاژ و حداکثر مصرف به وات تعیین می کند که PoE از استاندارد 802.at یا 802.3af پیروی می کند. این قابلیت در Verifier ها در حد تشخیص وجود یا عدم وجود PoE روی کابل است و تا این حد پیشرفته نیست.
  • نتایج ذخیره شده بررسیها : طیف وسیعی از Qualifier ها نتایج تست کابلها را بر روی حافظه داخلی ذخیره می کنند و می توان نتایج را پرینت گرفته یا در مستندات پروژه ذخیره نماید.
  • نمایش جزئیات بیشتر : Qualifier ها اطلاعات جزئی بیشتری نسبت به Verifier ها ارائه می دهند و در رفع مشکل موثرترند. اطلاعاتی مثل طول موثر کابل، اتصال کوتاه و Crosstalk و تشخیص مشکلاتی که بر اثر آسیب یا شکستگی کابلهای شبکه بوجود آمده اند.
تست کابل دوربین مدار بسته Certifier

Certifier های کابل شبکه دوربین مدار بسته

Certifier های شبکه با بررسی استاندارد ANSI/EIA/TIA کابلهای شبکه می توانند تست کاملی انجام دهند و تستهای Verifier ها و Qualifier ها را (طول کابل و Wiremap) کامل انجام دهند. ضمن اینکه تست Crosstalk عمیق تر و کامل تری را انجام دهند.

نویز کابل دوربین مدار بسته

این تستها عبارتند از :

  • Crosstalk : این تست با بررسی میزان قدرت سیگنالهایی که از جفت سیمهای کابلهای دیگر یا از کابلی به دیگری القاء میشود میزان تداخل امواج را می سنجد. این تستها شامل 6 تا 8 آزمون مختلف می شود و بسته به نوع و استاندارد کابل می تواند مورد استفاده باشد. Qualifier ها هم بطور ساده و پایه ای می توانند Crosstalk را بررسی کنند اما اصلا خبری از جزئیات نیست.
  • تاخیر انتشار : این تست براحتی میزان تاخیر یا Latency انتشار سیگنال را بر روی کابل بررسی می کند و زمان رفت و برگشت سیگنال به انتهای کابل را اندازه گیری می کنند.
  • تاخیر انحراف : تست Skew می تواند تفاوت در تاخیرهای ارسال سیگنال بر روی چهار زوج سیم داخل کابل شبکه را بررسی می نماید. تفاوت اساسی می تواند باعث ایجاد مشکلات تصویری یا افت سیگنالهای دوربین مدار بسته و شبکه شود.
  • افت بازگشت سیگنال یا الحاق : این تست میزان افت سیگنالها را در طول کابل تا دستگاه هدف و یا سیگنال برگشتی در نقطه ای خاص بدلیل مشکلات انتهای کابل شبکه را مشخص می کند.

5 پرسش و پاسخ مهم درباره PoE دوربین مداربسته


قابلیت PoE یا انتقال انرژی الکتریکی از طریق شبکه یکی از کاربردیترین قابلیتهای امروزی دوربینهای مداربسته است. در ادامه این مقاله قرار است 5 سوال کلیدی و مفید در این زمینه را شرح دهیم:

  1. آیا می شود میزان توان PoE (وات مصرفی) را با استفاده از یک midspan و سویچ دوبرابر کرد؟
  2. آیا هر پورت بتنهایی می تواند حداکثر توان PoE سوئیچ را داشته باشند؟
  3. آیا امکان دارد کابلی به پورتی متصل باشد و در انتهای دیگر به دوربین مدار بسته متصل نباشد و باعث برق گرفتگی شود و خطری ایجاد نماید؟
  4. از طریق PoE حداکثر در طول کابل تا چه مسافتی امکان انتقال انرژی ممکن است؟
  5. آیا امکان دارد دوربین مداربسته ای که به آداپتور وصل است با وصل همزمان کابل شبکه با قابلیت PoE آسیب ببیند؟

در ادامه مقاله آموزشی دوربین مداربسته سی سی تی وی آنلاین به این سوالات پاسخ می دهیم.

سوال: " آیا می شود میزان توان PoE (وات مصرفی) را با استفاده از یک midspn و سویچ دوبرابر کرد؟"

جواب قطعا نه است. زمانی که دستگاهی از PoE استفاده می کند، دستگاه با شناسایی منبع انرژی و بازشدن مسیر انتقال الکتریکی در پی درخواست از منبع PoE، سوئیچ یا midspan بطور مجزا امکان بهره گیری هم زمان را ندارند. زیرا سوئیچ و midspan هر دو از منبع انرژی یکسانی برق می گیرند و خودشان قابلیت تامین PoE مجزا ندارند. در این حالت تنها دستگاههای PoE می توانند از نزیکترین عامل منبع تغذیه PoE استفاده کنند.

سوال :" آیا هر پورت بتنهایی می تواند حداکثر وات PoE را داشته باشند؟"

جواب : این موضوع همه جا صادق نیست و تضمینی برای آن وجود ندارد. زمانی که در مشخصات یک پورت حداکثر توان الکتریکی قابل تامین برای 802.3af برابر 15.4 یا 802.3at برابر 60 وات در نظر گرفته شده است، امکان تولید این میزان خروجی بستگی به توان کلی PoE و تعداد دستگاههای موجود روی کل پورتها دارد. در این موارد بسته به میزان خروجی الکتریکی که دستگاهها می کشند، ممکن است با افت ولتاژ یا کاهش عملکرد دستگاهها روبرو شوید.

برای مثال در سوئیچ PoE رایج TPLink TL-SG1008P مشخصات دستگاه را می بینید:

PoE switch

حداکثر توان PoE این دستگاه 53 وات است. حداکثر توانی که بر روی هر یک از این 4 پورت قابل تامین است بطور تئوری معادل 13.25 وات خواهد بود (53W/4Ports = 13.25). اما این میزان در مشخصات سوئیچ برای هر پورت 15.4 وات در استاندارد 802.3af عنوان شده است. یعنی 15.4W*4=61.6W که اصلا درست نیست.

تفاوت بین حداکثر انرژی الکتریکی قابل تامین یک پورت در مشخصات و آنچه عنوان کردیم در کل برابر 8.6 وات خواهد بود. این یعنی اگر 4 دوربین مداربسته هر کدام به 15 وات انرژی نیاز داشته باشند با اتصال به سوئیچی که گفتیم با مشکل تامین انرژی روبرو می شوند. در این حالت هر چند لحظه یکبار تصویر دوربین مداربسته بصورت رندوم قطع می شوند یا دوربین مدام راه اندازی می شود و نتیجه مناسب نخواهد بود.

سوال : " آیا امکان دارد کابلی به پورتی متصل باشد و در انتهای دیگر به دوربین مدار بسته متصل نباشد و باعث برق گرفتگی شود و خطری ایجاد نماید؟"

پاسخ : خیر. بدلیل پروسه تامین انرژی بر اساس درخواست دستگاه اتصال شونده، تامین کننده PoE بدون اینکه به دستگاهی متصل شود انرژی الکتریکی را در انتهای کابل القاء نمی کند. یعنی کابلی که به سوئیچ PoE متصل است بدون وصل به دستگاههای دیگر برقی ندارد و امکان برق گرفتگی یا خطراتی از این دست را در اتصال به بدن یا سیمهای دیگر نخواهد داشت.

سوال : " حداکثر در طول کابل تا چه مسافتی امکان انتقال انرژی از طریق PoE وجود دارد؟"

جواب : بر اساس استاندارد IEE802.3 شبکه، حداکثر برد PoE تا 100 متر خواهد بود. بر اساس طراحی شبکه توان الکتریکی می تواند در مسافتهای بیشتری هم در طول شبکه انتقال یابد و تقویت شود. در عمل این مسافت خیلی بیشتر است و در مقاله تست تاثیر مسافت کابل شبکه روی تصویر دوربین مدار بسته مشاهده کردید که PoE تا 300 متر هم با حداکثر توان قابل استفاده است ولی انتقال داده ها در این مسافت ممکن نخواهد بود. البته شرکتهایی هم مثل یونی ویو این امکان را میسر کرده اند.

وقتی برای استاندارد PoE حداکثر مسافت را 100 متر عنوان کرده است، یعنی مسافتهای بیشتر نمی تواند استاندارد شبکه های معمول را تامین نماید (با اینکه PoE مشکلی ندارد) و ممکن است با مشکلات انتقال داده روبرو شوید.

سوال : " آیا امکان دارد دوربین مداربسته ای که به آداپتور وصل است با وصل همزمان کابل شبکه با قابلیت PoE آسیب ببیند؟"

جواب : همیشه نه اما باید مراقب باشید. در بسیاری از موارد دوربینهای مداربسته و یا دستگاههای PoE دیگر حتی در صورت اتصال به دستگاه تامین کننده انرژی PoE بازهم از آداپتور انرژی دریافت می کنند و از دستگاه PoE انرژی درخواست نمی کنند. اما در دستگاههای PoE قدیمیتر در مورد اتصال همزمان PoE و آداپتور دوربین مداربسته بطور همزمان هشدار داده می شد.

در حالت کلی در دوربینهای مدار بسته PoE جدید این مشکل وجود ندارد ولی باید حتما توجه داشته باشید که در دستورالعمل یا دفترچه راهنمای دستگاه هشداری در این باره نداده باشد. بنابراین احتیاط را رعایت کنید.

در انتها باید بدانیم که PoE می تواند با کاهش تعداد کابلها و تامین انرژی و مسیر داده ها در یک کابل همزمان کمک خوبی برای نصب دوربین مدار بسته به کاربر نماید. در دوربینهای مدار بسته قدیمی که PoE را نیز پشتیبانی نمی کنند، تجهیزاتی مثل کابل Midspan می تواند براحتی تبدیل انرژی را روی بستر PoE ممکن سازند و دوربین مدار بسته قدیمی هم قابل استفاده باشد.

1.      باز یابی فیلم ها در دوربین مدار بسته / تکنولوژی Starlight در دوربین های مدار بسته

2.      خطا هنگام تنظیمات DVR / آموزش پرس سوکت شبکه

3.      نصب دوربین مداربسته در رستوران ها

4.      فناوری Digital noise reduction) DNR) در دوربین مداربسته

دوربین مداربسته آنالوگ HD / انواع LED دید در شب برای دوربین مدار بسته